woensdag 12 januari 2011

Hella Jongerius


Ik ben best wel een fan van de ontwerpster Hella Jongerius, bijzonder mooie dingen maakt ze vind ikzelf. Neem deze prachtige animal bowl met (ja natuurlijk..) een hertje erin. Ik heb niets van haar in mijn huis hoor (helaas), beetje te kostbaar allemaal, maar wel iemand die ik zeer bewonder. Wel staan er betaalbare vazen van haar bij Ikea, jullie kennen de vaas wel.In Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam is een tijdje geleden een deel van een kostbaar kunstwerk van deze ontwerpster vernield. Dat gebeurde toen een bezoekster onwel werd en over het kunstwerk viel.
Het kunstwerk, Coloured Vases genaamd, bestond uit driehonderd handbeschilderde vazen van Koninklijke Tichelaar Makkum. Door de val werden veertig vazen vernield. De schade wordt geschat op enkele tienduizenden euro’s, volgens een woordvoerster.
Ik geloof dat Hella er zelf blij mee was, omdat het natuurlijk voor veel publiciteit zorgde. Wat een bak !

Ze plaatste er een foto van op Twitter en noemde het een 'Beautyfull accident' en op Twitter werd er al gesproken van Boem @ Boijmans en een mislukte Dominoday.
Met de mevrouw die onwel werd, is het verder goed afgelopen gelukkig...

8 opmerkingen:

 1. OOoo zou ook net iets voor mij geweest zijn. Maar ik was het niet hoor! Rotterdam ligt niet echt op de route namelijk ;)

  Het bordje is een schatje zeg!!

  Liefs, Ilona xx

  P.s. Was gezellig vanochtend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verhaal zeg, maar de foto`s zijn prachtig hoor!!!
  Groetjes en fijn weekend, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zal dat Roze vaasje middenin nu kosten?????.......geweldig verhaal....kende haar niet !!...fijne avond .....liefs van mij.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou dat is niet mis zeg.
  wat een lief bordje trouwens.

  Fijne avond
  groet Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge wat een verhaal. Lief bordje.
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja het stippen servies wat Hella gemaakt heeft is ook zo mooi! ik ben ook een fan.
  ik had niet gehoord van dit "ongeluk" het moet volgens mij ook vreselijk zijn als kunstenaar als je kunstwerk vernield wordt
  maar ook weer een schitterend kunstwerk
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Ingeborg,
  Ik kom op je blog terecht via Tierlantijn, wat heb je een leuk & inspirerend blog! Heb me maar meteen als volger aangemeld... Tja, Hella... erg mooi, maar meestal erg (té?) prijzig, helaas. Dit kommetje is echt wel een schatje, maar wellicht alleen als decoratie te gebruiken? Je kunt er toch slecht een zak M&M's in omkieperen? Of misschien een leuk bakje voor de hummus? Ik zie dat nog niet echt zitten.
  Zo, en nu genieten van het zonnetje buiten... fijne zondag!
  Bisous vanuit Versailles,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat moet diegene die onwel is geworden daar zich daarna nog beroerder hebben gevoeld. Het zal je maar gebeuren om dan net in dat kostbare kunstwerk te vallen.
  Dat hertje vind ik ook echt prachtig.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen